Пица и паста. Такива са най-известните и вкусни ястия на Италия и всеки, посетил „ботуша“ на Европа, бърза да ги опита. Пастата обаче намира и ново приложение сред италианците и гостите на държавата. Тестените изделия се предлагат във всякакви размери и форми, а една от най-разпространените е тръбната. Точно този вид паста се прероди в екологичнaта алтернатива на пластмасовите сламки.
Снимки, публикувани от потребител в reddit (GranFabio), показват макаронени изделия, използвани като сламки за напитките в някои от баровете на Италия – като инициатива за намаляване на пластмасовите отпадъци за еднократна употреба.
Все повече барове в Италия започват да използват пастата като сламки, за да намалят използването на пластмаса. И тази идея възхищава целия свят.
За още интересни хрумвания, надникнете в категорията „Истории“!