Какво по-подходящо за горещия климат на град Сандански от ледена феерия от вкусове… Ммм, да, говорим ви за сладолед! И то не какъв да е, а домашно прогитвен, изобилстващ от полезни съставки. Сладоледената витрина на джелатиста Евгени Лазаров е наслада за всички сетива и предлага изобилие от цветове и вкусове.
Сметана, шоколад, малина, лимон… но това, което се отличава сред пъстротата тук, несъмнено е сладоледът с 0% калории, усвояеми от организма, приготвен без захар, с добавена спирулина и съдържащ пробиотици. Една топка от този сладолед дава на телата ни добрите бактерии, които си набавяме от 10 кофички кисело мляко. Определно си заслужава да бъде опитан, нали?
Евгени Лазаров е джелатист от години, като черпи опит и вдъхновение сред най-добрите майстори на занаята в родината на джелатото – Италия. След години работа и живот зад граница, той решава да се върне в България и да сподели наученето, отваряйки собствено местенце за производство на домашен сладолед в родния си град Сандански. Там младият българин радва малки и големи с чудните си произведения, като същевременно не спира да експериментира с вкусове.
Още добри примери ще намерите във Facebook страницата на TrueStory.bg!
Източник водещо изображение: viaranews.com